JÄSENSEURAT

Vapaaottelutoiminnan käynnistäminen

Tavoitteellinen vapaaottelutoiminta edellyttää seuran perustamista sekä liittymistä vapaaotteluliittoon. Seuratoiminnan aloittamisessa on suositeltavaa edetä seuraavalla järjestyksessä:

  1. Yhdistyksen perustaminen
  2. Liittyminen vapaaotteluliittoon
  3. Harjoitustilojen hankinta
  4. Ohjaajien teknis-taidollisen osaamisen kehittäminen käymällä leireillä sekä kilpailemalla
  5. Jäsenpohjan kasvattaminen järjestämällä säännöllisesti alkeiskursseja

Alkuun kannattaa tehdä yhteistyötä lähipaikkakuntien vapaaotteluseurojen kanssa joista voi saada apua treenien vetoon. Lisäksi kannattaa käydä aktiivisesti leireillä ja muiden seurojen harjoituksissa. Vapaaottelun eri osa-alueita voi harjoitella esim. paikallisissa nyrkkeily-, paini-, brasilian ju-jutsu-, judo-, potkunyrkkeily- ja thainyrkkeilyseuroissa. Liitosta saa myös apua liittyen vapaaotteluseuran toiminnan käynnistämiseen.

Yhdistyksen perustaminen

Yhdistyksen perustamiseen tarvitaan vähintään kolme 15 täyttänyttä ihmistä, joista yksi on vähintään 18-vuotias. Yhdistyksen perustamisen viralliseen osaan tarvitaan:

Lisätietoja yhdistyksen perustamiseen liittyvistä kysymyksistä saa yhdistysinfosta. Tarvittavat lomakkeet saa patentti- ja rekisterihallituksesta.

Jäseneksi liittyminen

Liiton jäseneksi voi päästä jokainen vapaaottelua edistävä Suomessa toimiva aatteellinen, rekisteröity yhdistys, jonka säännöt ovat sellaiset, jotka liiton hallitus voi hyväksyä. Liiton jäsenyyttä hakevien seurojen on toimitettava liitolle vapaamuotoinen jäsenanomus ja liitettävä sen mukaan yhdistyksen säännöt, yhdistysrekisteri- tai diaariote yhdistyksen rekisteröinnistä sekä pöytäkirja tai pöytäkirjan ote kokouksesta jossa seura on päättänyt anoa liiton jäsenyyttä.

Liiton jäsenmaksu vuodelle 2015 on 250 euroa ja liittymismaksu on 50 euroa.

Jäsenanomukset tulee lähettää osoitteeseen:

Suomen Vapaaotteluliitto

c/o Suomen Kamppailuopisto

Kotitontuntie 1

02200 Espoo